- 100 ml vody
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 30 g másla
- 1 sušené droždí
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 600 g hladké mouky
Toto těsto je vhodné do domácí pekárny. Pokud máme pekárnu, vložíme do ní suroviny v napsaném pořadí. Zvolíme program: francouzský chléb.
Nemáme-li pekárnu, rozšleháme vejce s mlékem a vodou. Přidáme změklé máslo, droždí, sůl a cukr. Nakonec přisypáváme mouku. Mělo by nám vzniknout hladké těsto, se kterým se dobře pracuje, nelepí. Proto se z něj dají upéct housky, rohlíky, veka.
Tip na závěr: chléb by měl chladnout na mřížce. Kdo nemá mřížku, můžeme dát chléb na tři vařečky, které jsme daly přes formu z pekárny, přes mísu... Chléb zakrojíme až po vychladnutí.
Tip na závěr: chléb by měl chladnout na mřížce. Kdo nemá mřížku, můžeme dát chléb na tři vařečky, které jsme daly přes formu z pekárny, přes mísu... Chléb zakrojíme až po vychladnutí.
Komentáře
Okomentovat
Pište své názory a připomínky. Za jakékoliv komentáře předem děkujeme. ;-)