Domácí rohlíky


  • 260ml vody
  • 20g oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce medu
  • 350g polohrubé mouky
  • 150g hladké mouky
  • droždí (1/2 kostky)


Vypracujeme těsto. Kdo má možnost použít domácí pekárnu, zvolí program: kynuté těsto.
Těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme placku a rozřízneme na šestiny.

Umotáme rohlíky nebo upleteme housky. Necháme je na plechu cca 20 minut dokynout.

Poté potřeme slanou vodou, posypeme mákem, sezamem, kmínem... Můžeme také dát na vrch nebo zamotat dovnitř  kousek sýra,  slaniny, šunky...

Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

Zdroj: www.brydova.cz - děkuji Monice Brýdové za recept

Komentáře