Švestkové knedlíky z bramborového těsta


  • 500 g brambor
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 80 g krupice
  • 220 g hrubé mouky
  • švestky
  • tvaroh na strouhání nebo mák, cukr moučka, máslo


Uvařené vychladlé brambory najemno umeleme nebo nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a vypracujeme těsto. Vyválíme, nakrájíme čtverečky a na ně klademe opláchnuté a do sucha otřené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.

Knedlíky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme. Občas zamícháme, aby se nepřichytily. Vaříme do doby, než vyplavou na hladinu.

Před podáváním posypeme knedlíky tvarohem nebo mákem, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře