- 500 g brambor
- 1 vejce
- špetka soli
- 80 g krupice
- 220 g hrubé mouky
- švestky
- tvaroh na strouhání nebo mák, cukr moučka, máslo
Uvařené vychladlé brambory najemno umeleme nebo nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a vypracujeme těsto. Vyválíme, nakrájíme čtverečky a na ně klademe opláchnuté a do sucha otřené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
Knedlíky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme. Občas zamícháme, aby se nepřichytily. Vaříme do doby, než vyplavou na hladinu.
Před podáváním posypeme knedlíky tvarohem nebo mákem, moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Okomentovat
Pište své názory a připomínky. Za jakékoliv komentáře předem děkujeme. ;-)