- 1 menší květák
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 100 g anglické slaniny
- 1 kelímek zakysané smetany (popř. majolky)
- citrónová šťáva
- 1 lžíci nasekané petrželky či jiné bylinky dle chuti
- sůl, pepř
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme vychladnout a rozebereme na malé růžičky. Na pánvi opečeme kousky slaniny. Necháme vychladnout. Promícháme květák, nakrájená vejce a slaninu. Připravíme zálivku - do zakysané smetany vmícháme nasekané bylinky, ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí. Vše promícháme a dáme vychladit.
Zdroj:http://www.lidovky.cz/
Komentáře
Okomentovat
Pište své názory a připomínky. Za jakékoliv komentáře předem děkujeme. ;-)